Kävimme toissalauantaina rakennustarvikkeiden huutokaupassa. Ilma oli kaunis ja väkeä oli kerääntynyt tilaisuuteen runsaanlaisesti; vaarana oli, että hinnat nousisivat turhan korkeiksi. Kaupattavana oli kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä, mikä vain liittyi rakentamiseen ja vapaa-aikaan.

Tilaisuus pidettiin pienen kylän teollisuusalueen pihamaalla ja tavaraa oli kakkosnelosesta mopoihin ja veneisiin ja kaikkea siltä väliltä. Siis omatoimisen rakentajan paratiisi. Osa tavarasta näytti olevan täysin uutta; aivan pakasta vedettyä, mutta joukossa oli käytettyäkin tavaraa. Täytyi olla tarkkana, mitä aikoi huutaa ja mihin hintaan. Olimme mökkiprojektimme innoittamana valmiita kartuttamaan tavaravarastoamme kohtuullisella hinnalla.

Huutokauppa alkoi reippaasti ja väki huusi lautaa ja lankkua vilkkaasti. Emme pysyneet kilvassa mukana. Huomasimme melko pian, että täytyy olla nopea ja kovaääninen jos aikoo saada tuliaisia kotiin. Vuorossa oli lasinen saunanovi ja jonkinsortin suihkuseiniä paketissa. Nyt tai ei koskaan, huusimme ja yllätykseksemme saimme saunanoven ja kaksi kaunista suihkuovea 90 euron hintaan. Jatkoimme alun innoittamana ja huusimme vielä kolme posliiniallasta, yhden teräsaltaan, kolme postilaatikkoa ja kasan valaisimia 80 eurolla. No, jos rehellisiä ollaan, ehkä innostuimme ja osa tavarasta tuli hankittua kaiken varalta (yhden postilaatikon myimme heti viiden euron hintaan), mutta olimme  tyytyväisiä lopputulokseen; ainakin mökkimme pesutiloissa tulee olemaan kauniit savunharmaat suihkuovet.

Viime viikonloppu meni tontilta kaadettujen puiden halkomiseen ja pinoamiseen; tuli hyötyliikunnan kautta hankittua viikottainen liikuntakiintiökin täyteen. Liikkeet olivat vain melko yksipuolisia ja siitähän  seurasi, että jäseniä särki useamman päivän ajan. No, halkoja ainakin riittää... tällä vauhdilla perillisillekin.

Nyt odottelemme, että pääsisimme jatkamaan rakentamista. Vielä eivät ilmat salli sokkelin tasoittamista. Sitten onkin vuorossa seinärakenteiden ja vesikaton rakentaminen.